Is quinoa glutenvrij?

quinoa glutenvrijQuinoa wordt de laatste jaren steeds populairder, en het is nog glutenvrij ook. Daarnaast zijn de zaden heel gezond en zitten ze vol met vezels, eiwitten en diverse vitaminen. In dit artikel vind je informatie over quinoa en hoe het kan dat het glutenvrij is.

Is quinoa glutenvrij?

Het antwoord is ja. Quinoa is glutenvrij. Het is eigenlijk geen graan. Veel mensen dat het wel een graan is waardoor zij de zaden maar overslaan. Gelukkig hoeft dat dus niet. Eigenlijk valt het onder groente. Wel kan het zo zijn dat producten van je quinoa in eenzelfde fabriek wel producten verkopen die wel gluten bevatten. Het kan dan voorkomen dat er toch gluten terechtkomen in jouw quinoa. Let hier dus wel goed op. Maar van nature is quinoa glutenvrij.

Wat is glutenvrij?

Glutenvrij is een product wanneer deze geen gluten bevat. Gluten zitten in producten als granen, haver, gerst en tarwe. Er zijn veel mensen die zeer gevoelig zijn voor producten met gluten. Zij kunnen last krijgen van hun maag. Door producten te eten die geen gluten bevatten kan dit gelukkig voorkomen worden.

Soorten quinoa

Er zijn vele soorten quinoa en geen van deze horen gluten te bevatten. Je zit altijd safe dus! De zaden zijn te vinden in de kleuren zwart, rood en blank. Laatstgenoemde heb je vast al wel eens zien liggen in een supermarkt. De andere soorten worden in Nederland niet zoveel verkocht. Vaak zijn deze soorten minder kwalitatief als de blanke quinoa. Dit komt omdat quinoa alleen in Zuid-Amerika groeit en hier ook écht van hoogwaardige kwaliteit is. Er zijn veel boeren die ‘nep’ quinoa maken. Wij van Quinoatips.nl raden je dus aan om echt voor die blanke quinoa te gaan.