Quinoa kopen: Waar en welke?

quinoa kopenQuinoa

Quinoa komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. Hier groeien ze aan de zogenaamde quinoa. Veel mensen denken dat het een graan is, maar eigenlijk is quinoa een zaad en is het gerelateerd aan bieten, snijbonen en spinazie!

Tegenwoordig wordt quinoa nog steeds veel verbouwd in Zuid-Amerika. Echter, zijn er ook boeren in Europa die het verbouwen. Dit zijn vaak kwalitatief mindere variaties van quinoa. Om quinoa goedkoop aan te kunnen bieden worden deze varianten regelmatig in de winkel aangeboden. Vaak is deze quinoa rood of zwart van kleur. Witbruine quinoa is bijna altijd kwalitatief.

Quinoa kopen

Quinoa kopen kan dus behoorlijk lastig zijn, helemaal wanneer je op de kleintjes let en daarnaast ook goede zaden wilt hebben. In dit artikel hebben we een aantal soorten quinoa uiteengezet.

De quinoa van Body & Fit Shop review

Body & Fit Shop heeft ook een eigen ‘quinoalijn’. Deze hebben we al meerdere malen gekocht. Bjj het bestellen krijg je er overigens ook een gratis receptenboekje bij, altijd leuk natuurlijk. Goed, over de kwaliteit kunnen we zeggen dat deze quinoa zeker kwalitatief is. Tevens is de prijs ook nog eens goed. Op het moment van schrijven koop je quinoa bij hen voor €3,90. Door op deze link te klikken word je rechtstreeks naar de goede pagina van Body & Fit gestuurd.

Voorgekookte quinoa Nature Crops review

De voorgekookte quinoa van Nature Crops is handig ,want het is al voorgekookt. Dit bespaart jou tijd! Je hoeft enkel kokend water toe te voegen aan de zaden. De zaden die in deze pot zitten komen ook daadwerkelijk uit Zuid-Amerika en zijn dus goed. Ze zijn iets duurder dan die van Body en Fit: €4,99 per 340 gram.

Rode quinoa van Smaakt review

De rode quinoa van Smaakt is ook lekker, al heb ik liever de reguliere quinoa van Body en Fit Shop zelf. Hier zit m.i. toch een fijnere smaak aan. Aan deze rode quinoa zit namelijk een soort nootachtige smaak. Tevens is deze krokanter. Hier houd ik niet zo van, maar als jij er wel van houdt kun je het altijd proberen natuurlijk.

Quinoa kopen kun je dus doen bij verschillende webshops en van verschillende merken. Zelf bestel ik altijd bij Body & Fit Shop . Dan is het meestal binnen een dag al in huis.