Quinoa met zoete aardappel en broccoli

quinoa zoete aardappel broccoli info minpers
Quinoa met zoete aardappel en broccoli is een bijzonder recept. Dat maakt hem echter niet minder lekker. Probeer hem eens! In dit artikel vind je een uitgebreid stappenplan over hoe je deze heerlijke quinoaschotel kunt maken.

Hoe bereid je dit lekkere recept?

Om dit recept te maken hebben we eerst de volgende ingrediënten nodig:

  • 170 gr quinoa
  • 475 ml water
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden van ong. 6 mm
  • 2 eetlepels koolzaadolie (of zonnebloemolie)
  • 1 ui, versnipperd
  • 300 gr broccoli uit de diepvries, ontdooid en in stukjes gehakt
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 70 gr hele amandelen

Bereidingswijze:

  1. Voeg de quinoa samen met het water in een pan en breng deze aan de kook. Als het eenmaal kookt zet dan het vuur laag, dek af en laat de quinoa sudderen tot het gaar is en al het water is geabsorbeerd, dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.
  2. Doe ondertussen de in blokjes gesneden zoete aardappelen in een pan en giet ong. 6 mm water in de pan. Dek de pan af, breng deze aan de kook op middelhoog vuur. Stoom totdat de zoete aardappelen net gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
  3. Verwarm, de koolzaadolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de ui en broccoli tot de ui zacht en glazig is.
  4. Zodra de aardappelen zijn klaargestoomd, voeg ze dan toe aan de broccoli en breng deze op smaak met knoflookpoeder. Laat de aardappelen verder gaar sudderen. Roer het broccolimengsel door de gekookte quinoa en voeg ook de amandelen toe.

Tip: voeg wat sojasaus, ongeveer 1 eetlepel, eraan toe voor wat extra smaak!