Quinoabrood

quinoa broodinfo min aantal personen 2
Opeens weet je het: Je wilt een quinoabrood gaan bakken. Pak die mixer en quinoa er maar bij. Ik leg je in dit artikel uitgebreid uit hoe je tot een super quinoabrood komt! Veel bakplezier!

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel extra Virgin olijf olie
  • 230 gr. ons gesneden champignons
  • Zout en gemalen zwarte peper (naar smaak)
  • 1 blik (500 gr.) Garbonzo bonen
  • 25 gr. Havermout
  • 300 gr. Quinoa
  • 150 gr. Bevroren groene erwten
  • 75 gr. Gesneden verse peterselie en een eetlepel verse tijm
  • 10 zongedroogde tomaten, in olie en gesneden
  • 1 gesneden rode ui

Bereiding.

Verwarm de over voor op 350 graden. Vet een grote vleespan in met olie en zet deze even weg.

Verhit olie in een grote pan op gemiddelde warmte. Voeg de champignons, zout en peper to. Roer voortdurend totdat de champignons goud bruin zijn

(6 – 8 minuten)

Ondertussen, doe de bonen, havermout en 240 ml water in een mixer en pulseer totdat het een glad mengsel is. Doe in een grote schaal de, champignons, bonen, mix, quinoa, erwten, peterselie, tomaten en het zout en de peper.

Breng de mix over naar de al voorbereide ingevette pan. Druk de mix zachtjes aan. Bak totdat de mix stevig en goudbruin is geworden. (1 tot 1,5 uur).

Laat het brood 10 minuten afkoelen en eet smakelijk!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *